2022.

Zanima vas kako i gdje se proizvodi Karlovačko? Pivovara u Karlovcu u petak otvara svoja vrata za posjetitelje

event 23.08.2022.

Ovogodišnje 35. izdanje Dana piva, najveće pivske manifestacije u Hrvatskoj koja će se održati od 26. do 30. kolovoza, obilježit će i Dan otvorenih vrata pivovare u Karlovcu. U petak, 26. kolovoza između 10 i 17 sati svi zainteresirani imat će priliku saznati kako se proizvodi omiljeno Karlovačko pivo.

Desetak stručnjaka iz kompanije HEINEKEN Hrvatska posjetitelje će upoznati s uzbudljivim procesom proizvodnje Karlovačkog koje se proizvodi od samo četiri sastojka: vode, hmelja, kvasca i ječma. Svi zainteresirani imat će priliku obići varionicu u kojoj se kuha sladovina, pogone za fermentaciju i filtraciju te punionicu boca, a za odrasle posjetitelje organizirana je i edukativna degustacija. Uz raznovrsna piva iz portfelja HEINEKENA Hrvatska, ljubitelji piva uživat će i u Heinekenu 0.0, omiljenom pivskom okusu bez imalo alkohola. Osim proizvodnih pogona, svi zainteresirani imat će priliku čuti nešto više i o korištenju energije iz obnovljivih izvora u pivovari. Osim bioplina, koji nastaje kao nusproizvod u pročišćavanju otpadnih voda, pivovara u Karlovcu danas koristi električnu energiju 100 posto dobivenu iz obnovljivih izvora, što uključuje i onu proizvedenu radom 1.400 solarnih panela na krovu zelenog skladišta koje će posjetitelji također imati priliku vidjeti.

Nije potrebna prijava za obilazak, obilasci će biti organizirani u grupama koje će sa stare porte pivovare kretati svakih sat vremena. S obzirom da je pivovara proizvodni pogon, u obilazak je potrebno doći u čvrstim i zatvorenim cipelama ravnih potplata.

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori