2019.

Prljavci otvorili najveći pivski festival u Hrvatskoj, 33. Dane piva Karlovac

event 31.08.2019.

Uz glazbeni vatromet te zarazne ritmove Prljavaca sinoć su otvoreni 33. Dani piva Karlovac, najpoznatiji i najveći pivski festival u Hrvatskoj. Petodnevna se manifestacija s desne obale rijeke Korane vratila u centar te tako, uz brojne druge sadržaje, oživjela grad smješten unutar kultne Zvijezde.

Već prvu večer povratak su pozdravili brojni Karlovčani, ali i posjetitelji festivala koji su uživali u bogatom glazbenom programu. Festivalsku atmosferu zagrijao je bend Rezerve, a do usijanja doveli Prljavci svojim bezvremenskim hitovima. Tijekom narednih dana posjetitelje očekuje se više od trideset domaćih glazbenih imena poput Psihomodo Popa, Nene Belana & Fiumensa, Elementala, Vojka V i mnogih drugih.

Osim na glavnoj  pozornici program se odvija na još nekoliko lokacija – košarkaškom igralištu Šanac, Foginovom kupalištu, kinu Edisonu, gdje će gosti moći uživati u elektronskoj glazbi. Na ŠRC-u Korana održava se tradicionalni Obrtnički sajam koji donosi brojne edukativne sadržaje i radionice. Po prvi puta organiziran je i festivalski Desperados kamp koji je popunjen do zadnjeg mjesta, a kamperi uz bogat program mogu uživati i u kupanju na Korani.

Za ovu prigodu napravljeno je Festivalsko pivo – nefiltrirano, vrlo pitko i punog okusa, a točit će se u posebne čaše od recikliranog materijala čime šalju poruku koliko je kompaniji HEINEKEN Hrvatska važna zaštita okoliša. Kako ne bi sve ostalo samo na Festivalskom pivu, pivovara u Karlovcu će 3. rujna od 11 do 18 sati biti otvorena za posjetitelje koji žele vidjeti kako se proizvodi kultno Karlovačko pivo. U sklopu podizanja svijesti kako maloljetnici ne smiju konzumirati alkohol, punoljetnim posjetiteljima Dana piva dijele se narukvice s natpisom ”Ja sam 18+’“ kako bi se ugostiteljima olakšalo točenje piva. Sudeći prema atmosferi s večeri otvaranja, očekuje nas još jedan nezaboravan festival koji je uspio podignuti ljestvicu glazbenim programom i gastronomskom ponudom.

Za goste iz okolice Karlovca osigurane su besplatne lokalne autobusne linije, dok posjetitelje iz Zagreba očekuje vikend željeznička linija Zagreb-Karlovac-Zagreb. Cijena karte je simboličnih 10 kuna.

Organizator ovogodišnjih Dana piva je Grad Karlovac. HEINEKEN Hrvatska sa svojim brendom Karlovačko generalni je sponzor Dana piva a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i trgovačko društvo Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o programu manifestacije, rasporedu autobusnih i željezničkih linija te novostima u ponudi možete pronaći na službenoj internet stranici te na Facebook i Instagram profilima manifestacije

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori