2023.

Vlakom iz Zagreba na Dane piva Karlovac!

event 18.08.2023.

Karlovac, 18. kolovoza 2023. – Uz uvijek bogat glazbeni program te odličnu gastronomsku i turističku ponudu, Dani piva Karlovac nastavljaju biti društveno odgovorna manifestacija pa se i ove godine organizira poseban prijevoz vlakom iz Zagreba po simboličnoj cijeni karte, pazeći pri tom na smanjenje ekološkog otiska i odgovornu konzumaciju.

Dani piva poznati su po odličnoj glazbi, raznovrsnoj ponudi piva i hrane, ali i po svom društveno odgovornom djelovanju, vodeći brigu o očuvanju okoliša i odgovornom konzumiranju alkohola. Jubilarnu desetu godinu zaredom provest će se tako podjela narukvica Ja sam 18+ punoljetnim posjetiteljimakako bi se  ugostiteljima olakšala provjera i spriječilo točenje alkohola maloljetnicima. Uz to, pivo će se tijekom pet festivalskih dana točiti u reciklirajuće čaše, a posjetitelji će 10 prikupljenih čaša moći zamijeniti za besplatno Karlovačko.

U duhu odgovornog konzumiranja alkohola, Karlovačko pivo pobrinulo se i ove godine za prijevoz vlakom iz Zagreba i okolnih gradova do Karlovca u dane vikenda kad se očekuje i najveći broj posjetitelja. Od 25. do 27. kolovoza sa zagrebačkog Glavnog kolodvora vozit će vlak do stanice Karlovac Centar, s polaskom u 17:35 sati, a putem će prikupljati putnike i na stanicama Remetinec, Hrvatski Leskovac i Jastrebarsko. Povratak za Zagreb, uz zaustavljanja na istim stanicama, bit će u 00:06 na stanici Karlovac Centar, a cijena povratne karte je simboličnih 1,5 eura.

Subota prepuna pivskih susreta!

U povodu Dana piva, organiziraju se i zanimljivi tematski turistički sadržaji pa je najbolje provesti cijeli vikend u Karlovcu. Uz standardnu turističku ponudu, organizira se tako posebna pivska tura „Frtalj cenera“ koja u subotu u 10:00 sati kreće s Dubovca i otkriva povijest pivarstva ovog grada susreta.

Od 15 do 17 sati u Svijetu piva, u sklopu Gastro kutka kod Sokolskog doma, održat će se „Pivske radionice by Karlovačko“. O povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima govorit će trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka, a radionicu o pripremi hrane s pivom održat će poznati gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja.

Nakon toga, u 18:00 sati, na Promenadi kod kina Edison započinje interaktivna igra „Pivska potraga“, a najbolja natjecateljska ekipa osvojit će škrinju s pivskim blagom.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori