2023.

Koncertom Parnog valjka započeli 36. Dani piva Karlovac

event 26.08.2023.

Uz tradicionalno otvaranje pivske bačvice, svjetlosni show te fantastičan koncert Parnog valjka, jučer su započeli 36. Dani piva u Karlovcu. Danas slijedi bogat program uz pivske radionice, interaktivne igre za posjetitelje i posebne turističke ture, a večernji program donosi nastup Grše, Psihomodo Popa i Belfast Fooda. Dani piva traju sve do utorka, 29. kolovoza, uz odličan izbor piva i raznovrsnu gastro ponudu te glazbene nastupe domaćih pop i rock izvođača.

Sinoć su na karlovačkoj Promenadi započeli 36. po redu Dani piva, najveći hrvatski festival piva s tradicijom koja je započela još davne 1984. godine. U pet festivalskih dana posjetitelje očekuje 17 koncerata na dvije pozornice, bogata gastronomska i turistička ponuda, te više od 20 domaćih i inozemnih vrsta piva uz zanimljive popratne aktivnosti.

Danas Grše i Psihomodo Pop, sutra Opća Opasnost!

Laserskim showom na glavnoj pozornici otvoreni su Dani piva nakon čega su uslijedila dva sata najvećih hitova legendarnog Parnog valjka pojačanog novim pjevačem, mladim Igorom Drvenkarom kojeg je publika u potpunosti prihvatila. Današnji glazbeni program počinje već u 17:30 h nastupom funk soul banda Brown Sugar na pozornici Gastro kutka, dok koncerti na glavnoj pozornici započinju u 19:45 h nastupom riječkog Belfast Fooda koji će zagrijati publiku za dalmatinskog repera Grše. Top hitovi Mama mia i SIP zatrest će se u Karlovcu od 21 h, dok je kraj večeri rezerviran za legendarni Psihomodo Pop. Sutra, u nedjelju 27. kolovoza nastupaju DJECA!, Kojoti i Opća opasnost, u ponedjeljak Detour, Dalmatino, a u utorak Mirna Škrgatić i Nina Badrić. Detaljan raspored potražite ovdje.

Dnevni zabavni program

Uz večernji, bogat je i dnevni program Dana piva. U sklopu Gastro kutka kod Sokolskog doma, danas se od 15 do 17 h održavaju Pivske radionice by Karlovačko gdje će o povijesti i proizvodnji piva te pivskim stilovima govoriti trener u prodaji HEINEKENA Hrvatska Damir Fluka, a radionicu o pripremi hrane s pivom održat će karlovački gastro influencer Saša Vukić, poznatiji kao Sašina kuhinja. Posjetitelji će imati priliku naučiti kako točiti pivo iz točionika te kušati pivski gulaš. U 18 h kod kina Edison započinje interaktivna igra Pivska potraga, a najbolja natjecateljska ekipa osvojit će škrinju s pivskim blagom. Tu su još i tematska tura Frtalj Cenera te plovidba žitnom lađom, kao i brojne druge aktivnosti ugostitelja diljem grada u sklopu projekta Na pivo u Karlovac.

Više od 20 inozemnih i domaćih piva!

Neizostavni dio Dana piva svakako su prepoznatljivi karlovački pivski pereci, raznolika ponuda piva i dobra gastro ponuda koja se odlično slaže s pivom. Na prostoru oko glavne pozornice nalazi se više od 20 kućica s festivalskom gastro i trgovačkom ponudom te suvenirima, dok posjetitelje Gastro kutka očekuje restoran za 300 ljudi uz više od 30 jela u ponudi. Unutar Gastro kutka nalazi se i poseban šank Svijet piva na kojem posjetitelji uz domaću novinu Karlovačko Ledeno mogu isprobati i 12 inozemnih brendova poput najnovijeg Laško Burina. U ponudi posjetitelji mogu pronaći i tamni Laško Zlatorog, Union nefiltrirano svijetlo i tamno te novitet Hoppy Lager. U ponudi je i Desperados Ginger, Lagunitas IPA i SOL, kao i dva austrijska piva – GÖSSER Hell i ZIPFER Märzen te dvije češke etikete Kruševice Imperial i Krušovice Černe.

Uz navedene brendove, Svijet piva će nuditi i ostala piva iz portfelja kompanije HEINEKEN Hrvatska: cijelu liniju Karlovačkog, Heineken, Desperados i Laško. Za ponudu craft piva pobrinut će se pivovare Podrum i Medvedgrad. Svi koncerti i popratne aktivnosti besplatne su za sve posjetitelje.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 36. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori