2023.

Koncertom Nine Badrić završili 36. Dani piva Karlovac

event 30.08.2023.

36. Dani piva bili su doista kulminacija ljeta 2023. 17 koncerata na dvije pozornice, pregršt dobre hrane i raznovrsna piva uz brojne aktivnosti za posjetitelje i turiste rezultirali su odličnom posjećenošću Dana piva, najvećeg pivskog festivala s tradicijom dugom gotovo četiri desetljeća.

Uvijek odličan glazbeni program s raznovrsnim izvođačima i garantirana zabava za sve ukuse samo su neki od razloga zašto svake godine sve više i više posjetitelja posjećuje Dane piva, najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj. Nakon otvorenja uz uspješnice Parnog valjka, hitovi su se samo nastavili nizati. Na glavnoj pozornici svirala su neka od najvećih domaćih imena, a svaki dan donio je jedan glazbeni pravac pa je u pet dana trajanja doista svatko mogao pronaći nešto za sebe. Brojni posjetitelji bili su na ovogodišnjim Danima piva baš svaki dan i jednako glasno pjevali na posve različite glazbene izričaje izvođača. Uz sve to, u sklopu projekta „Na pivo u Karlovac“ od 1. do 31. kolovoza 2023. karlovački restorani, kafići i pubovi pripremili su posebne ponude jela s pivom, kao i različite vrsta piva i pivskih koktela uz poseban glazbeni program i nagradne kvizove pa svi oni koji su došli posjetiti karlovačke turističke atrakcije poput popularnog Foginovog kupališta na Korani ili slatkovodnog akvarija Aquatika, starog grada Dubovca, Muzeja Domovinskog rata ili pak novootvorenog Nikola Tesla Experience centra, imali su priliku osjetiti kako Karlovac doista živi Dane piva i pivarsku tradiciju.

Subota u znaku interaktivnih sadržaja za posjetitelje

Subota je bila posebno bogata  i dnevnim i večernjim programom. Tijekom dana u fokusu su bili sadržaji poput turističke ture „Frtalj Cenera“, zatim „Pivske radionice by Karlovačko“ gdje je karlovački gastro influencer Saša Vukić kuhao pivski gulaš, a održana je i interaktivna igra „Pivska potraga“ u kojoj je glavna nagrada bila škrinja s pivskim blagom. Glazbeni program započeo je sa funk soul zvukom benda Brown Sugar na maloj pozornici Gastro kutka gdje se tijekom svih pet dana Festivala odlično jelo i moglo probati raznovrsna inozemna i domaća piva.

Subotnja večer na glavnoj pozornici otpočela je uz riječki Belfast Food dok se na karlovačku Promenadu slijevalo sve više ljudi. Kad je na pozornicu izašao dalmatinski reper Grše, činilo se da sve vibrira od jednoglasnog pjevanja brojnih mladih ljudi. Večer je kulminirala s nastupom legendarnog Psihomodo Popa čija zarazna energija nikog ne ostavlja ravnodušnim.

Od glazbe, ponešto za svakoga

Nedjelju je obilježio koncert Opće opasnosti, benda koji je u 30 godina svog djelovanja postao jedinstveni zaštitni znak motorijada u Hrvatskoj i na taj si način priskrbio najvjerniju bazu fanova koja ih prati po čitavoj zemlji pa ne čudi da se u Karlovcu osim u pjesmi, motore moglo čuti i na ulicama kako pristižu na koncert ovih genijalnih rockera kojima energije nikada ne nedostaje. Prognoza za ponedjeljak bila je kišna, no čini se kako je omiljenom pjesmom s radijskih postaja Dalmatino otjerao nevrime, nesreću i oblake pa su na koncert pohrlili mnogobrojni obožavatelji toplog dalmatinskog zvuka ovog pop benda koji niže uspjeh za uspjehom. Romantika tople ljetne večeri doista je bila u zraku iznad Promenade, a tako se nastavilo i sinoć, kiši unatoč, uz nastup svima drage Nine Badrić, jedne od najdugovječnijih hrvatskih pjevačica, koja uvijek iznova obori s nogu svojim posebnim vokalom i pjesmama što se usjeku duboko u sjećanje.

Osim na glavnoj pozornici, sviralo se i u Gastro kutku s restoranom i lounge zonom, a glavni akteri su bili Brown Sugar i Los Caballeros te lokalni pop-rock sastavi Strings band, Rivers band i grupa Black&White. U odličnoj atmosferi okupljeni su uživali u slasnim zalogajima i raznovrsnoj ponudi Svijeta piva, gdje se uz novinu Karlovačko Ledeno moglo probati i brojna inozemna piva koja se inače ne mogu pronaći na hrvatskom tržištu poput novog proizvoda iz Slovenije Laško Burin. Tu su bili i tamni Laško Zlatorog, Union nefiltrirano svijetlo i tamno, te novitet Hoppy Lager. Bilo je tu i nekoliko nizozemskih, čeških i austrijskih pivskih etiketa, dok su se za ponudu craft piva pobrinule pivovare Podrum i Medvedgrad.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac.

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori