Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility Koncertom Urbana&4 završio najveći pivski festival u Hrvatskoj – Dani piva
2019.

Koncertom Urbana&4 završio najveći pivski festival u Hrvatskoj

Karlovački Dani piva i ove godine privukli su brojne ljubitelje dobre zabave, glazbe i piva u Karlovac. U petak, nakon službenog otvorenja uz glazbeni vatromet i Prljavo kazalište na oduševljenje brojnih građana i gostiju potekla je peta rijeka koja tradicionalno teče Karlovcem već 33. godinu za redom.

event 07.05.2021.
IzvanFokusa-14

Nakon pet dana bogate gastronomske ponude, više od trideset koncerata, desetak različitih pivskih okusa, preko 100 sati glazbenog programa, festivalskog kampa te brojnih Karlovčana i njihovih posjetitelja koji su za jedan od posljednjih ovogodišnjih ljetnih provoda odabrali Dane piva, možemo zaključiti kako je ova manifestacija još jednom potvrdila status najvećeg festivala piva u Hrvatskoj.

Dani piva Karlovac svojom su tradicijom dokazali kako posjetiteljima nude jedinstven doživljaj grada i njegove kulturno – povijesne baštine te prirodnih ljepota. Neizmjerno mi je drago jer je bogati petodnevni program u Karlovac privukao brojne goste koji su uživali u gastronomiji, pivu, radionicama i koncertima“, rekao je gradonačelnik Karlovca, Damir Mandić.

Podsjetimo, festival je ove godine na jednom mjestu okupio brojna renomirana imena glazbene scene, a neki od izvođača koji su nastupali su Neno Belan & Fiumens, Psihomodo Pop, Vojko V, Jura Stublić, Kojoti, Tram 11, pipschips&videoclips, Elemental, Porto Morto, Jonathan, Svemirko, kawasaki 3P, Mašinko, High5 te mnogi drugi, dok je festival zatvoren koncertom miljenika publike Urbana&4.

Glazbeni program se paralelno odvijao na nekoliko lokacija – glavnoj pozornici na šetalištu dr. Franje Tuđmana, košarkaškom igralištu Šanac te kinu Edisonu, gdje su gosti uživali u elektronskoj glazbi. Na ŠRC-u Korana održao se tradicionalni Obrtnički sajam s brojnim edukativnim sadržajima i radionicama. Po prvi puta organiziran je festivalski kamp koji je bio popunjen do zadnjeg mjesta, a kamperi su osim u bogatom programu uživali i u kupanju na Korani koje je upotpunilo doživljaj Karlovca.

Za ovu prigodu bilo je napravljeno posebno Festivalsko pivo – nefiltrirano pivo, vrlo pitko i punog okusa, a točilo se u posebne čaše od recikliranog materijala čime se poslala poruka koliko je kompaniji HEINEKEN Hrvatska važna zaštita okoliša. PPK karlovačka mesna industrija je za ovogodišnje Dane piva u Karlovcu pripremila limitirano izdanje Festivalske kobasice po tradicionalnoj domaćoj recepturi.

Raznovrsnim programom – pub kvizovima, košarkaškim turnirom, kulinarskim showom, uličnim umjetnicima, gastronomskom ponudom te festivalskim kampom 33. Dani piva oduševili su građane Karlovca i njihove goste te im ostavili brojne uspomene za još jedan nezaboravan kraj ljeta.