Alen Vitasović

event 30.07.2024.

Dani piva Karlovac 2024. – ponedjeljak 2.9.

Alen Vitasović rođen je u Puli 5. srpnja 1968. godine. Više od 40 godina bavi se glazbom. Počeo je svirati harmoniku s pet godina, a sa dvanaest (1980. godine) osnovao je svoj prvi glazbeni sastav “Lada”. Bio je član nekih od najboljih sastava Istarske regije, nastupajući uglavnom na turističkim mjestima i feštama širom Istre.

Pohađao je srednju gimnaziju i srednju glazbenu školu u Puli, gdje je učio svirati saksofon i klavir. Tijekom godina pjevao je i svirao u raznim sastavima u Hrvatskoj i Europi, gdje je stekao iskustvo i naučio svirati još nekoliko instrumenata, uključujući gitaru, flautu i bubnjeve. U Švedskoj je snimio svoju prvu kazetu kao član internacionalnog show banda “The Sharks”. Po povratku iz inozemstva dvije je godine radio kao glazbeni urednik na radio postaji HR PULA.

Godine 1993. okrenuo se solo karijeri u suradnji s Liviom Morosinom. Pjesma “Ne moren bez nje” jedna je od njegovih prvih najpoznatijih, a tada je snimio i svoj prvi album “Gušti su gušti”. Ubrzo je postao jedan od najpopularnijih i najuspješnijih hrvatskih izvođača, što traje više od 30 godina. Osnovao je svoj vlastiti band “Superfree” s kojim uživo promovira svoje pjesme. Nastupa širom Hrvatske, Europe i svijeta.

Vrijedi spomenuti njegove samostalne nastupe u dvorani “Vatroslav Lisinski”, Domu sportova u Zagrebu i Puli, dvorani na Gripama u Splitu, Pulskoj Areni, velikim dvoranama u Rijeci, Varaždinu, Osijeku, Zadru, Karlovcu i Puli, kao i u velikim diskotekama, klubovima i kazalištima. Također je sudjelovao u brojnim televizijskim emisijama i show programima. Godine 2020. prigodnim je koncertom s brojnim gostima proslavio 25 godina glazbene karijere u INK-Pula.

Tijekom svoje dugogodišnje karijere osvojio je niz nagrada, uključujući pobjede na Melodijama hrvatskog Jadrana Split 1995. godine s pjesmom “Bura”, kao i pobjede na festivalima u Zadru, MIK-u, radijskom festivalu, Arenafestu u Puli, Korčula festivalu i mnogim drugima. Godine 1995. bio je nominiran u pet kategorija za nagradu “Porin” i osvojio je nagradu za najboljeg debitanta. Odlukom predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana 1997. godine dobio je “Red Danice Hrvatske” s likom Marka Marulića za osobit doprinos kulturi Hrvatske.

Do sada je izdao devet albuma i više kompilacija. Pjevao je duete s mnogim poznatim izvođačima iz Hrvatske i inozemstva, uključujući Lisu Hunt, Lelu Kaplowitz, Crvenu Jabuku, Šajetu, Harija Rončevića, Brunu Krajcara i mnoge druge. O njegovoj glazbenoj karijeri snimljen je dokumentarni film, a trenutno se snima novi film.

Organizator
Glavni sponzor
Sponzori